MAJ

Bodil Kessler
Entré inkl. kaffe kr. 35,00
Mandagsmøde - Sct. Catharinæ Sogn

"Fra Læsø til Tyskland og retur"

v/Bodil Kessler, menighedsrådsformand Læsø Kirker

En personlig rejse.

Bodil Kessler fortæller om øen Læsø, hvor hun er født og opvokset. Læsø er på mange måder et ganske særligt sted i Danmark. Her findes de unikke huse med tang på taget, her sydes salt som i middelalderen og her landes jomfruhummere til den store guldmedalje. Et øsamfund, som er afhængigt af turisme, men som stadig er velfungerende året rundt. Læsøs natur er enestående, her finder man masser af plads og ro, men også seværdige museer og middelalderkirker med kalkmalerier.

Det var også på Læsø, at Bodil lærte sin tyske mand at kende for næsten 50 år siden. Det førte mange års bosættelse i Tyskland med sig, men forbindelsen til fødeøen blev aldrig brudt og i 2002 rykkede parret teltpælene op fra deres hjem, børn og børnebørn i Tyskland for at blive fastboende på Læsø. Et stort skridt at tage på sine halvgamle dage, langt væk fra sin nærmeste familie, men et skridt vi ikke har fortrudt.

Pensionisttilværelsen på Læsø er præget af aktivitet og engagement i ølivet og ikke mindst inden for det kirkelige arbejde. Bodil kan se tilbage på 15 år som medlem af Læsø menighedsråd og hendes tyske mand, Kalle, organiserer i samarbejde med provst em. Ole Dybro ”Reformationsrejser” til Wittenberg. Alt dette og mere til vil Bodil komme ind på i sin fortælling, som ledsages af nogle billeder.