Dato Fredag d. 11. juni 2021, Kl. 19:00 til kl. 20:30
Sted Sct. Hans Kirke, Kirkegårdsvej 20, 9800 Hjørring
Synnøve Gustavsson, Arne Jørgen Fæø og Hanne Høy Houengaard
Gratis entré mod forevisning af coronapas
Koncert med Matadortrioen

Frøken Friis’ franske forår.

Hvad sker der når bogen lukkes, og den rigtig gode historie er slut eller rulleteksterne efter sidste afsnit af den fængslende TV-serie er løbet henover skærmen?

Ja, enten prøver forfatteren at lave den berømte og svære 2’er ; måske opstår der et nyt univers af for- eller bi- historier, eller også får succesfortællingen lov at stå alene og tale for sig selv som det helt særlige værk, den nu engang er. Og så er det op til alle beundrere og fans at finde ud af, hvad de vil stille op med alle de løse ender og mulige fremtidsudsigter for alle personerne i fortællingen.

Faktisk er dette sket blandt de utallige Matador- fans, som findes i det ganske land. Bakken har opført sit eget lille Korsbæk, som er befolket af skuespillere, og de besøgende kan gå en tur på Postgården og nyde en god middag. Desuden danner kulisserne hvert år rammerne for DM i Matador, hvor deltagerne dyster i hardcore afsnit - paratviden.

Matadorserien rummer desuden en hel del god musik udover den udødelige titelmelodi. De tre hovedkarakterer i serien Elisabeth Friis, Kresten Skjern og Dr. Hansen danner i slutningen af serien en klavertrio, som også har til formål at dække over deres engagement i modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig. Da tyskerne kommer lidt for tæt på, brænder de det belastende materiale og opløser trioen med løftet om at spille igen efter krigen. ”Efter krigen kan vi alt”, siger de til hinanden inden de skilles.

Tre Aalborg musikere, som har spillet sammen i mere end ti år og givet koncerter i hele regionen, har ladet sig inspirere af historien og musikken i Matador. Klavertrioen, som består af Synnøve Gustavsson, violin, Hanne Houengaard, cello og Arne Jørgen Fæø, klaver har sammensat i et program som sætter pianisten Elisabeth Friis i centrum- og sender hende l ud på nye musikalske eventyr.

Publikum kan glæde sig til et farverigt og varieret program med smuk musik med værker af bl.a. Mozart, Beethoven, Jacob Gade og Debussy, og når det kombineres med et par gode historier fra de svundne tider i Korsbæk er der lagt op til, at alle kommer i den skønneste Matadorstemning.

I en koncert af ca. en times varighed kombineres kendte toner ( bl.a. Matadortemaet, Mozarts A-dur klaverkoncert, Tango Jalousi, Svanen fra Dyrenes Karneval) og fortællinger fra selve Matador-serien med dejlig letflydende  fransk musik ( Debussy Klavertrio). Det bliver et program, hvor alle værker introduceres og kædes ind i en sammenhæng med de tre musikere fra Matador serien; Elisabeth Friis (klaver); Kresten Skjern (violin) og Dr. Hansen (cello).

Entré er gratis og pladserne fyldes efter først-til-mølle princippet. Der skal fremvises corona-pas ved indgangen.