VF-koncert: Thomas Abildgaard og sopran Dorte Vestergaard

Organist Thomas Abildgaard og sopran Dorte Vestergaard
100,- Købes på https://vendsysselfestival.billetten.dk/
VF-koncert: Thomas Abildgaard og  sopran Dorte Vestergaard

Til aftenens koncert er hovedoverskriften dansk og tysk romantik. Der vil blive fremført danske romantiske sange af Lange-Müller og Carl Nielsens ”Underlige aftenlufte” om ”hjemve”.  Dog indledes aftenen m. Mozarts ”Missa Brevis”, som han komponerede med henblik på at søge stillingen som hoforganist og komponist i Salzburgkatedralen, hvilken han fik. Herefter kommer ”Schlichte Weisen””Du meines Herzens Krönelein” og ”Waldeinsamkeit” af Max Reger, som er komponeret i et let fordøjeligt og lettere tilgængeligt tonesprog af den ellers så avancerede Reger. Som afslutning opføres Schuberts  ”An die Musik” om kunsten, der bor i hjertet, som en kærlig og hellig akkord efterfulgt af Schumanns ”Du bist Wie eine Blume”, som var komponeret til brylluppet m. Clara Schumann over Heines digt.