Fredag d. 13. december 2019, Kl. 19:00 til kl. 20:00

AMAHL – og miraklet

AMAHL – og miraklet af Gian-Carlo Menotti er en charmerende juleopera, som vi opfører ved tre forestillinger i december 2019: i Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring 13. december kl. 19, i Skagen Kirke 14. december kl. 15 og i Frederikshavn Kirke 15. december kl. 15. Nordisk Eksperimentalscene, Skagen har med et professionelt udgangspunkt til formål at tage initiativ til lokal scenekunst på højt kunstnerisk niveau. Det har længe været et ønske for os at opføre AMAHL and the Night Visitors i dansk oversættelse i både Hjørring Kommune og Frederikshavn Kommune.  Operaen er en rigtig familieforestilling på cirka en time. Den er sjov, flot og rørende, og musikken er dejlig, raffineret og let at blive grebet af for både børn og voksne.

Operaens handling En enlig, fattig kone og hendes handicappede søn, Amahl, får en sen nattetime besøg af tre konger fra Østerland. De tre konger er pragtfuldt klædt (i kostumer fra Det Kongelige Teater!), og de er på rejse mod den nye stjerne over Bethlehem. Kongerne medbringer rige gaver, som de vil give til den nyfødte kongesøn. Men de har lang vej endnu og beder om husly for natten hos Amahls mor og den invalide dreng. Lokale hyrder kommer med forfriskninger og natlig underholdning, før gæsterne går til ro. Amahls mor vil gå langt for at få sit barn helbredt, og i nattens mørke bliver hun fristet over evne og stjæler nogle få guldmønter fra kongernes overdådige gaver. Tyveriet bliver opdaget, og Amahl beder for hendes liv. Hun bliver naturligvis tilgivet, og hun får lov til at beholde guldet. Som Kong Melchior siger om den nyfødte kongesøn: ”Det barn har ikke brug for guld. På kærligheden bygger han sit rige”. Da kongerne bryder op, vil Amahl også give en gave til den nyfødte. Han tilbyder kongerne sit dyrebareste eje – den krykke, som han ikke kan bevæge sig uden. Idet han overbringer krykken, sker miraklet: Amahl bliver helbredt og kan igen gå omkring uden sin krykke. Sammen med de tre konger rejser han af sted for at se barnet og give ham krykken som gave.

De medvirkende Forestillingen sættes i scene af Mads-Peter Neumann. Rikke M.S. Kursch er kapelmester og korleder, og for scenografi og de flotte kostumer står Mine Neumann.  Moren, de tre konger og tjeneren bliver sunget af professionelle operasangere, mens titelrollen som Amahl bliver sunget af en drengesopran. Desuden medvirker Skagen Kirkes motetkor, Coro Exultate, og håndplukkede lokale sangere. Musikken omfatter violin, cello, fløjte, klarinet, obo og klaver.

Tak for støtte Forestillingen har modtaget generøs økonomisk støtte fra blandt andre Region Nordjylland, ENV, Spar Nord Fonden, Frederikshavn Kommune, Hjørring Kommune samt de tre kirker. Derudover har en lang række fonde og virksomheder bakket op om projektet, som aldrig ville kunne realiseres uden denne lokale opbakning og forankring.

Billetter Allerede nu kan man sikre sig billet til en af de tre forestillinger via Billetnet på www.billetnet.dk. Du kan også ringe på telefon 70 15 65 65.  Billetpriserne er 210 kr. for voksne og 75 kr. for børn under 12 år.

Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring, Danmark
Billetpriserne er 210 kr. for voksne og 75 kr. for børn under 12 år.