×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 18. marts 2019, kl. 14:30

Limfjordsdigtere

v/ forfatter, foredragsholder og haveskribent Bjarne Nielsen Brovst.
Bl.a. om Johan Skjoldborg, Jeppe Aakjær, Marie Bregendahl. 

Bjarne Nielsen Brovst er født og opvokset i Brovst og har arbejdet som boghandler, lærer og højskolelærer og –forstander.

Han har en stor læserskare til sit folkelige forfatterskab, hvad enten det er romaner, digte, fortællinger, biografier eller løgnehistorier. Hans romaner tager udgangspunkt i konkrete episoder i hans eget liv, som han så har digtet lidt videre på. Biografierne er alle om mennesker som har fascineret ham, bl.a. H.C. Andersen, Grundtvig og Jeppe Aakjær. Bjarne Nielsen Brovst kan betragtes som en klassisk højskolemand, der hylder fortællingen.

Ud over sit arbejde som foredragsholder er han freelancejournalist, anmelder og fast haveskribent ved Kristeligt Dagblad. En af hans haver ligger ved Limfjorden, en egn han kender og holder af. Han har også beskæftiget sig med digtere, der er opvokset ved Limfjorden. I sit foredrag om Limfjordsdigtere vil han bl.a. beskæftige sig med Jeppe Aakjær og Marie Bregendahl, der voksede op i det samme lille sogn ved Karup Å - hun som den rige gårdmandsdatter, han den fattige hedebondesøn, og Johan Skjoldborg, fra Øsløs i Thy, der som Aakjær var stærkt samfundskritisk.

Medvirkende
Bjarne Nielsen Brovst
Sted
Torvet 4, 9800 Hjørring, Danmark
Pris
Deltagelse i mødet og kaffe kr. 35.00