Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Mandagsmøde - Sct. Hans Sogn

APR
03

Mandagsmøde - Sct. Hans Sogn


Dato Mandag d. 3. april 2023, kl. 14:30
Sted Hjørring Sognegård, Torvet 4, 9800 Hjørring
Medvirkende
Anette Kjær
Pris
Entré inkl. kaffe kr. 35,00
Mandagsmøde - Sct. Hans Sogn

Mandagsmøde i Hjørring Sognegård

Sprogets magt og magi

Hvad gør vi ved sproget, og hvad gør det ved os, - og hvor blev stilheden af? 

Der er ord alle vegne. Fra morgen til aften. Fra fødsel til død. Med sproget kan vi fortrylle og forbande, slå ihjel og oplive. Det levende ord er livsfarligt, livsaligt og livsnødvendigt. Betragtninger, fortællinger og en række fællessange sætter fokus på sprogets magt og magi, på stilheden, der kalder på eftertanken, og på sangen, der tager over, når vore egne ord ikke slår til.

CV - Anette Kjær

Højskolesangbogen er en hjertesag og fællesnævner i Anette Kjærs virke som freelance foredragsholder, sanger og underviser. Hun har siden 1994 haft en omfattende foredragsvirksomhed med en lang række emner, der alle er bygget op over fællessange fra højskolesangbogen.

Hun har været gæstelærer på flere højskoler, skrevet artikler til "Sanghåndbogen" og har i samarbejde med komponist og organist Erling Lindgren og de to jazzmusikere, Peter Vuust og Christian Vuust udgivet to anmelderroste cd’er med sange fra den 18. udgave af højskolesangbogen; ”Så syng da, Danmark, lad hjertet tale…”  I og II (hhv. 2007 og 2013). 

I 2020 udgav hun i samarbejde med Knud Kramshøj bogen ”Jeppe Aakjær og Thøger Larsen. En brevveksling 1902 – 27”.

Anette Kjær er desuden en flittig brugt morgensang-vært, bl.a. i Folkekirkens Hus, Aalborg og i forbindelse med højskoledage, og hun er fastansat som organist ved to kirker i Himmerland, hvor hun bl.a. har taget initiativ til og er leder af Midthimmerlands Kirkehøjskole. 

Anette Kjær er diplomuddannet klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium og har sunget bl.a. på Den Jyske Opera som solist og som assistent i Den Jyske Operas Kor. Hun er desuden uddannet organist fra kirkemusikskolen i Vestervig og har læst idéhistorie (kandidat-delen) på Aarhus Universitet. 

(Se endvidere www.anettekjaer.dk

Arr.: Sct. Hans Menighedsråd