Dato Søndag d. 3. juli 2022, kl. 19:30

Velkomst: Jørgen Boe, formand for Vendsyssel Festival
Åbningstaler: Rie Koch, DR P2
____________________________

Kaj Nørholms Fanfare lyder igen i år ved åbningskoncerten, som også er indledningen til "Andreas med Venner-ugen", hvor Andreas Brantelid i samklang med gode venner og solister præsenterer et varieret program.

Mozarts klarinetkvintet, som blev uropført 22. december 1789 bragte klarinetten, der blev udviklet i begyndelsen af 1800-tallet, frem i rampelyset og blev et udstillingsvindue for hans nære ven den virtuose klarinettist Anton Stadler.

Richard Strauss’ Intermezzo for strygesekstet fra “Capriccio” åbner operaen på grevinde Madeleines slot, hvor en digter og en komponist kæmper om grevindens hjerte. Det afsløres snart, at komponistbejleren har skrevet sekstetten som et kærlighedsbrev til grevinden. Strauss viser sin beherskelse af farverige teksturer i denne hyldest til rokoko-kammermusikkens elegante stil.

Korngolds Strygesekstet havde premiere i Wien i maj 1917 og blev modtaget med øjeblikkelig anerkendelse, og han var allerede som teenager et anerkendt og meget beundret vidunderbarn i sin tids Wien. De store komponister roste hans talent, og Mahler kaldte ham et geni. Der er ingen tvivl om, at denne sekstet er et mesterværk.

Program: Kaj Nørholm: Vendsyssel Festival Fanfare, Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetkvintet, Richard Strauss: Intermezzo fra “Capriccio” for strygesekstet, Erich Wolfgang Korngold: Strygesekstet

Se mere på https://www.vendsysselfestival.dk