Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

VF: Thomas Abildgaard, orgel

JUL
09

VF: Thomas Abildgaard, orgel


Dato Lørdag d. 9. juli 2022, kl. 19:30
Sted Sct. Catharinæ Kirke, Lille Kirkestræde 1, 9800 Hjørring
Medvirkende
Thomas Abildgaard
Pris
kr. 100
VF: Thomas Abildgaard, orgel

VENDSYSSEL FESTIVAL 2022

Orgelkoncert

Thomas Abildgaard, organist

Koncerten lægger ud med Bachs store Præludium og Fuga i C-dur efterfulgt af hans store katekismus pinseorgelkoral over ”Kom Helligånd, Gud Herre from”. Disse værker demonstrerer orglets barokstemmer i stort og lille plenum (fuld klang). Herefter bevæger vi os over i en orgeltranskription af Maurizio Machella over John Williams musik til filmene Star Wars og The Empire straikes back, så vi udover det skønne Star Wars-tema får at høre det storslåede Tronsalstema. Aftenen slutter med César Francks ”Trois Pièces pour Grand Orgue” som blev komponeret til indvielsen af et Cavaillés-Coll orgel på 66 stemmer til koncertsalen, Salles des Fêtes, i det dengang nyopførte Trokadurpalads, som var opført i anledning af World Exhibition i Paris 1878.
3. satsen herfra ”Pièces heroïque” er den mest kendte og er netop bravour-nummeret, som denne aften slutter med. Thomas Abildgaard har virket som organist i Sct. Catharinæ Kirke siden 2008, og har bl.a. en Kirkemusikalsk Diplomeksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium. 

Program: En orgelaften med 2 af orgellitteraturens sværvægtere, J.S. Bach og César Franck. Herudover større orgeltranskriptioner af den amerikanske komponist John Williams over flere af temaerne fra Star Wars.