Dato Fredag d. 26. november 2021, Kl. 19:00 til kl. 20:30
Sted Hjørring Sognegård, Torvet 4, 9800 Hjørring
Entre 100 kr. under 18 år, er det gratis.
Det Blå Cirkus

En række kunstnere af ligeså mange kunstarter har fostret en ide og et ønske om at bidrage til at folde kulturen og kunsten ud på trods af alle corona udfordringerne.

Ideen er at indbyde til et arrangement fredag d. 26. november kl. 19, hvor vi - respektive kunstnere - præsenterer os hver især på skift og i små indslag.

Og vi er musikere, forfattere, en billedkunstner, en fotograf og 5 komponister af den klassiske skole.

De musikalske indslag gives af cellisten Deborah Josephson, Duo Keller & Østergaard, Duo MatsErikz, af folkemusikkvartetten Nordskær foruden gennem elektronisk lydkunst i samklang med lyrik og fotografi. Forfatterne er Signe Gjessing, Kasper Anthoni og Dina Flyvbjerg Ledet, kunstmaleren Pia Skogberg, fotografen Stine Viuf og komponisterne Christofer Elgh, Eirik Moland, Jonas Bové, Martin Knakkergaard og Niels Chr. Rasmussen.

Det er desuden blevet en ide, at alle aktører – på den ene eller anden måde - har tilknytning til Nordjylland.

Arrangementet foregår i Sognegården i Hjørring, hvor de optrædende fordeler sig rundt i salen og stafetten går fra indslag til indslag. Alt i alt tænker vi det som en farverig aften og et par timer med en smuk mangfoldighed af både kunstarter, udtryk og måder, smuk mangfoldighed med en ligeså smuk indbyrdes synergi.

Undervejs bydes på forfriskninger.

Hele projektet er inspireret af maleren Marc Chagalls billede 'Det Blå Cirkus', der i et sandt farve- og figurorgie skildrer et rum fyldt med vidt forskellige aktører i skønt samspil.

Alle er meget velkomne!

Projektet støttes af midler fra Region Nordjyllands Kulturpulje, Hjørring Kommune og af Gudrun og Palle Mørchs Mindefond.

Efter den samlede opførelse i Hjørring er det tanken, at 'buketter' af programmet drager videre